Tietoa meistä

Suomi on vesipetojen maa. Kautta aikojen siellä on uitu, kalastettu, purjehdittu ja muutoin vietetty aikaa vesillä. Tuhannet järvet, lukuisat joet ja meri ovat taanneet elannon miljoonille suomalaisille kautta aikojen, huvista puhumattakaan. Suomea on myös siunattu harvinaisen puhtaalla juomavedellä, ja moni meistä haluaakin säilyttää tämän aarteen. Useat maat kärsivät saatuneeseen veteen ja kuivuuteen liittyvistä ongelmista.

Täältä löydät tietoa kaikesta uimiseen, veteen ja treenaamiseen liittyen. Tarkoitus on jakaa vinkkejä terveellisestä elämästä ja tehokkasta treenistä, käytännöllisistä varusteista ja niiden eroista, sekä tutustua uusiin jännittäviin lajeihin ja oppia lisää vesiurheilusta. Sivuilta löytyy postauksia, jotka kertovat vesiurheilun uusimmista tuulista ja antavat neuvoja perusasioiden suhteen.

Suomea edustaa myös vuoden 2016 olympiakisoissa moni uimari ja purjehtija. Esimerkiksi uinti kuuluu kisojen seuratuimpiin osioihin. Täältä on jo kauan tullut alan ammattilaisia ja menestyjiä. Purjehduksen olympiaosallistuminen on tuoreempi juttu meille suomalaisille, mutta olemme heti ottaneet sen omaksemme. Täältä tulee useita menestyneitä purjehtijoita. Mikä olisikaan kauniimpi ympäristö purjehtia, kuin yksi maailman suurimmista saaristoista, suoraan rannikollamme?

Joko kokeilit nousuvarjoa? Epäilyttääkö uima-altaiden kloori? Haluatko oppia veden vaikutuksesta ihmiskehoon? Näillä sivuilla jaamme tietoa kaikesta tästä ja monista muista asioista. Suomessa on lukemattomia kuntoilusta kiinnostuneita ihmisiä, ja moni heistä ui säännöllisesti. Vedessä treenaaminen palveleekin kaikkia ikäluokkia ja ihmistyyppejä. Veneurheilu on vielä asia erikseen. Maassa, jossa on satojen vuosien purjehtimis- ja soutuperinne, kiinnostusta kaikenlaisiin aktiviteetteihin riittää.

Tartumme kaikenlaisiin aiheisiin ja kirjoitamme niistä lyhyesti, mutta monipuolisesti ja kiinnostavasti. Tarjoamme esittelyn moneen eri aihepiiriin. Ruodimme myös joitain aiheita tarkemmin, jotta lukija saisi paremman kuvan niiden ongelmista ja hyödyistä. Jutuistamme löytyy sekä pohdiskeltavaa että ratkaisuja niitä tarvitseville.

Vesi on kaikille ihmisille elinehto, ja toisille jopa enemmän. Se on heidän intohimonsa ja elämän suola. Elementti tarjoaa monipuoliset mahdolliset liikuntaan, terapiaan ja ajanviettoon, joko ilman välineitä tai niiden kanssa. Sitä voi hyödyntää vauvasta vanhukseksi saakka. Yksi ihminen saattaa uida, kalastaa, harrastaa vesihiihtoa ja käydä etelänlomalla snorklaamassa – puhumattakaan vedenjuonnista. Vesi on kaikille ajankohtainen.