Parhaat uima-asut

Uima-asun valinta riippuu paljon vartalotyypistä sekä käyttötarkoituksesta. Pitkiä kierroksia uimahallissa uiva ja rannalla kesäisin norkoileva tarvitsevat erityyppisiä uima-asuja. Uima-asulla voi myös peittää tai tuoda esiin parhaita puoliaan.

Uimahousujen valinta riippuu siitä, mihin sitä aiotaan käyttää sekä käyttäjän vartalosta. Jos tarkoituksena on ammattimainen säännöllinen uintiharjoittelu, lienevät lyhyet uimahousut eli speedot paras valinta. Ne eivät imartele kaikkia vartalotyyppejä, mutta tarjoavat pienimmän vastuksen ja suurimman liikeradan. Säännöllisesti uivan naisen kannattaa satsata hyvin istuvaan perusuimapuk
8589598850_4042a2d7a9_buun. Bikinit eivät välttämättä pysy menossa mukana, ja erilaiset krumeluurit voivat rajoittaa liikerataa ja luoda lisää vastusta.

Jos uimaharrastus on epäsäännöllisempi, kannattaa uima-asu valita oman tyylin ja vartalon mukaan. Bikinit ovat hyvä valinta, jos haluaa ruskettua. Niitä voi vaihdella eri vartalotyypeille sopiviksi vaihtelemalla ylä-ja alaosia. Korkeampi vyötärö pukee runsasta vartaloa, niukka ja yksinkertainen alaosa sopii päärynävartalolle, sekä koristeellinen alaosa tuo lisää muotoa pienelle lantiolle. Isorintaisen kannattaa hankkia tukeva yläosa, kun taas pienirintaisella näyttää hyvältä yläosa, jossa on näyttäviä kuvioita tai yksityiskohtia.

Myös uimapuvuissa on erilaisia leikkauksia ja kuvioita, jotka korostavat ja piilottavat vartalon eri osia. Jos vatsan alue on ongelma, rypytys ja erilaiset kuviot voivat viedä siitä huomion pois. uimapuvulla voi korostaa tai piilottaa rinnan aluetta. Sirommalle vartalotyypille löytyy uimapukujen joukosta myös monokinejä.

Miesten uima-asuissa löytyy myös valikoimaa. Jos speedot tuntuvat turhan paljastavilta, voi harkita lahkeellisia uimahousuja, jotka rajoittavat liikerataa hieman, mutta paljastavat huomattavasti vähemmän. Mikäli haluaa rennomman tyylin tai tavoittelee leppoisaa rantalookkia, kannattaa tutustua uimashortseihin. Niitä löytyy eri kuoseissa, joten jokainen voi olla uskollinen tyylilleen – oli sitten gootti tai rasta. Uimashortsit myös piilottavat enemmän kuin muut perusuimapuvut. Jos viettää paljon aikaa auringossa, kannattaa valita shortsit, joissa on UV-suoja, jotta ne eivät haalistu. Vuorikangas suojaa kulumiselta. Polyesteriset uimahousut sietävät hyvin klooria ja kestävät pitkään. Lycrasta tai spandexista valmistetut housut ovat mukavat ja myötäilevät, mutta löystyvät nopeasti. Sekoituksissa parhaat puolet yhdistyvät.

Uimapukua valitessa kannattaa myös kysyä myyjän apua oikean koon löytymiseksi. Valikoimaa on runsaasti, joten jokainen voi löytää itselleen parhaan uimapuvun.